donderdag 11 september 2008

Een heleboel tegelijk ...

Zo, daar zijn we dan weer; drinken op (was wel een hele grote beker !) en klaar om jullie ook voor het laatste stukje even bij te praten. Zoals ik al had aangegeven hadden wij bij terugkomst van vakantie groot feest; mijn "rugzakje" in de vorm van een persoons gebonden budget (PGB) was toegekend. Prachtig ! Fijn ! Joepie ! - maar nu begint het pas echt : Pa en Ma moeten er ook wel mee aan de slag; zorg inkopen, activerende begeleiding verzorgen, bekijken wat wel en niet mogelijk is en natuurlijk wel een mooie jonge meid zien te charteren om mij te helpen met de dagelijkse dingetjes en de verzorgende begeleiding. Maar voor dat laatste ben ik niet zo bang hoor; pa heeft me beloofd dat ik een goed uitziende, rondborstige, jonge schone als hulpje ga krijgen. - nou ik ben benieuwd ! Hij is er wel druk mee bezig hoor; ik heb pa tenminste al meerdere telefoontjes horen plegen en weet dat ie momenteel ook al dagelijks bezig is met emails te verzenden naar alles en iedereen. Ook weet ik dat hij al activerende begeleiding op basis van muziek geregeld heeft voor me; een soort muziektherapie oid. Naast al dit mooie nieuws heb ik ook net nog een nieuw bed en een nieuwe box gekregen; nou voor beide heb ik zowat een plattegrond nodig om er niet in te verdwalen; wat zijn die dingen groot zeg ! - ik heb zelfs in m'n bed nu een lift-systeem, kan ik mooi omhoog en omlaag met m'n bed. De hele woonkamer en mijn slaapkamer zijn grondig verbouwd en leeggeruimd om mijn nieuwe spulletjes te kunnen plaatsen. Ja dat heb je hé, als je belangrijk bent passen ze alles voor je aan ... Het lijkt trouwens echt wel of alles momenteel een beetje tegelijk aan het komen is, want tegelijkertijd met dit alles is ma ook nog eens bezig met het 'in elkaar zetten' van een nieuw 'persoonlijk assistentje'... - ik hoop maar dat alle onderdelen op de goede plaats terecht gaan komen, maar dat wachten we wel rustig af. Dus eigenlijk al met al een leuke periode met wel erg veel drukte tegelijkertijd, maar ooit zal de rust vast en zeker wel weer eens neerdalen, en hopelijk wel snel want straks hebben we weer een hok vol herrie ;-)

zondag 7 september 2008

JOEPIE, VAKANTIE !!!!!!!!!!

Hoi luitjes, nou zoals jullie gemerkt hebben is er van mijn laatste belofte om jullie vaker op de hoogte te houden nog weinig terecht gekomen, vandaar hierbij maar weer even een wat langere update van het wel en wee van de afgelopen 2 maanden. Zoals jullie hebben kunnen lezen was het niet zeker of wij op vakantie konden, vanwege het gemis van mijn rugzakje. Uiteindelijk mochten wij van de organisatie lekker op vakantie gaan, en hoeven wij de rekening pas te betalen zodra het PGB binnen is; super hé ! Wij zijn dus lekker 2 weken op vakantie geweest naar Heel (dat ligt in Limburg). Wij zaten op een soort aangepaste camping, waar 10 Tipi-tenten stonden voor gezinnen die een gehandicapt kind hadden. Goh joh, wat was dat leuk; 2 weken lang lekker weer, spelen met water, zwemmen, huifbed rijden en een heleboel snoezelen !
Ik had een eigen begeleidster, wat net zo'n rode dakduivel als ik was; Jennifer heette ze en was 2e jaars student geneeskunde. Zo konden pa en ma ook weer eens wat met elkaar doen (alsof ze dat anders niet doen ...), ach jullie begrijpen het wel, ze konden lekker met ze 2-en er een dagje op uit als ze wilden; Zuslief had ook haar eigen groepje, dus die was ook elke dag bezig en die zag ik pas vaak aan het eind van de dag weer, of vlak voordat we gingen eten. Nou geloof mij, die 2 weken zijn omgevlogen ! Bij thuiskomst was er helemaal feest, want er lag een brief dat eindelijk (na zo'n 11 maanden steggelen) mijn rugzakje werd toegekend. Nu de centjes nog, en dan kunnen we daar ook eens mee aan de slag; hmmmm, wat zal ik daar een boel snoepjes voor kunnen kopen. Nou, dat verhaal schrijf ik straks wel eventjes, nu eerst weer even wat drinken halen.
Tot straks dan maar weer.