zondag 13 juli 2008

Zo, daar zijn we dan weer eens ...

Hallo allemaal,
Het is weer even geleden dat ik wat van mezelf heb laten horen; niet dat er nou helemaal niets te vertellen was, of dat er niets gebeurt was, maar eigenlijk omdat gewoonweg m'n hoofd er niet naar stond.
Na mijn vorige verhaaltje heb ik best nog wel wat meegemaakt hoor; ik zal alle details een beetje besparen en alleen een kleine opsomming geven van de hoogtepunten.
1. - De Maand MEI : Voornamelijk bijkomen van mijn "feestje" in April, toch nog even een kleine aanval gehad, wat me 2 dagen logeren opleverde in Hoorn, en een bezoek aan één van m'n vriendinnen in het VU in Amsterdam gehad.
2. - De Maand Juni : Weer stapje voor stapje de goede kant op, met als zeker hoogtepunt "Dreamnight at Artis" alwaar ik, en heel veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes, een middag en avond lang door Artis mocht rondkarren en waar wij de dieren mochten aanraken, voederen en van heel dicht bij bekijken. - In kolonne rijdende Politie-, Brandweer- en Ambulance auto's brachten ons met sirene en zwaailichten door heel Amsterdam (let wel; elk kruispunt werd speciaal voor ons afgesloten !) naar Artis toe en de hele avond stonden de vrijwilligers van Ambulance, Brandweer en Politie (en natuurlijk de mensen van Artis) klaar om ons te helpen; wel een hele stoere ervaring hoor ! Zeker ook het aanraken van de dieren en het voederen ervan was echt een super belevenis. Mijn zus Melanie heeft zich volgens mij ook wel vermaakt, want die was op een gegeven moment aan het zwieren-zwaaien aan de touwen in het Gorilla speelverblijf; stond helemaal niet zo erg gek trouwens ...
Verder de gewone dingetjes als doktertje bezoeken en testjes doen.
O ja, nog wel een klein ander dingetje wat ik heb meegemaakt; ik heb nieuwe vrienden gemaakt bij het CIZ; hier loopt al enige tijd (vanaf Februari) een aanvraag van mijn papa en mama om een rugzakje (PGB = PersoonsGebondenBudget) aan mij toe te kennen, zodat ik nog meer en beter begeleid kan worden en papa en mama een klein beetje ontzien worden; ik vraag nl. af en toe wel even wat extra tijd van ze; maar mijn "vriend" bij het CIZ begrijpt het allemaal niet zo erg goed denk ik. Al 2x zijn ze m'n papieren kwijt geraakt, en daarnaast snappen ze niet waarom ik als 3½ jarige nou in hemelsnaam hulp nodig heb, want kinderen van 3½ kunnen toch nog helemaal niets zelf ? - wel grappig om te zien dat m'n vader al heeft gekeken naar de hoorn van de telefoon om te bekijken hoe hij mijn "CIZ-vriend" hier doorheen kon trekken ...
3. - De Maand Juli : volgens papa is het PGB-verhaaltje aardig aan het oplopen; hij belt volgens mij bijna dagelijks met allemaal mensen hierover om wat voor elkaar te krijgen hiervoor; heeft ook iets met onze vakantie te maken of zoiets. Zonder mijn rugzakje wordt de vakantie ook iets moeilijker zegt papa; nou dan zwem ik toch gewoon bij ons achter in de sloot !
Naast deze sorres, heb ik wel weer even een nieuwe bril aangemeten gekregen, maar die zit nog niet echt lekker, daar moet ik ook nog even aan wennen, en heb ik weer verschillende keren koffie mogen drinken met papa en mama bij verschillende vrienden van me.
Nou, volgende week weer een nieuw iemand die me gaat onderzoeken om te bekijken of ik in aanmerking kom voor mijn rugzakje, en dan die week erna naar Amsterdam voor een Lichtonderzoek; kijken hoe mijn ogen reageren op verschillende soorten licht of zoiets; ik zie het allemaal wel en zal proberen jullie weer even wat frequenter op de hoogte te houden.
CU !