donderdag 24 april 2008

Goh, laten we het weer eens spannend maken ...

Het is leuk als alles goed gaat, maar op een gegeven moment begin je toch die zustertjes weer te missen hoor, vandaar dat ik maar weer eens wat spannends erin gegooid heb afgelopen week. Ik lag al effies te bed toen mijn zus naar bed gebracht zou worden, en vond dat eigenlijk wel een mooi moment om maar eens een wedstrijdje adem inhouden te gaan doen ! Aangezien mama en zuslief niet heel erg snel naar boven liepen, hield ik mijn adem al even in voordat ze er waren; ja, en dan komt lieve mama even kijken of ze je uit je "wedstrijdritme" kan halen hé. Eerst oppakken, constateren dat je al aardig wat slijm hebt laten gaan (en ik hield me ook al helemaal slap !), en daarna bemerken dat het licht piepende geluid de enige ademstootjes waren die eruit kwamen ! Toen ze mij toch wat rapper naar beneden ging brengen, leek het mij maar beter om even helemaal de adem in te houden, en zelfs het verkrampte piepen maar even te stoppen, want het record in het guinessbook of records had ik nog niet verbroken ! Maar ja, helaas, eenmaal even beneden moest pa zonodig met z'n koffie giegel alles weer in de war schoppen, en een koffielucht m'n mond in blazen van heb ik jou daar. Nou dan wil je je "wedstrijdje" wel opgeven hoor als dat een paar keer gebeurd is; en omdat ie ook nog op m'n borst aan het drukken was, was het na een minuutje toch echt wel gedaan. Ondertussen zag ik uit mijn ooghoeken dat zuslief door mama naar de buurvrouw werd gebracht (zal je net zien, mag die weer te logeren !) en dat mama ook nog tegelijkertijd probeerde te bellen.
Voor ik er ook maar even erg in had (pa bleef maar koffiedampen verspreiden) stond m'n vriend de dokter naast me, en begon die mij te onderzoeken terwijl nu Pa zonodig moest gaan bellen.
Nou, en vanaf dat moment werd het leuk en spannend ! Een ziekenauto, speciaal voor mij met zwaailicht en sirene, bracht mama en mij naar mijn vriendinnen in Hoorn, en daar werd ik zowat helemaal binnenste buiten gekeerd en onderzocht; 6x bloedprikken, infuus, beademingsapparatuur en wat al niet meer. Wel lekker was die zuurstof die ik kreeg toegediend, want na die koffiedampen was dit even een zeer welkome verademing. Al met al kreeg ik het wel voor elkaar dat ik enkele dagen in Hoorn mocht blijven logeren bij mijn vriendinnen. Maar ja, ook dit gaat vervelen, dus eens kijken of ik mijn Hoornse vriendinnen ook nog op de kast kon krijgen; effies een epileptische aanval ertussendoor gooien, en whalla, feest ! Na 4 daagjes op mijn eigen kamer alwaar ik nog even goed kon oefenen met af en toe adem inhouden, hartslag reguleren, zuurstofpercentage in m'n bloed laten variëren, en wat al niet meer, vond ik het wel welletjes hoor, het leek mij de hoogste tijd om maar weer normaal te gaan doen en thuis feest te gaan vieren. Alles normaal is toch ook wel weer erg lekker !

Support-beurs

Ik ben met Pa, Moe en mijn grote zus vorige week een dagje naar de Support-beurs geweest in Utrecht. Goh, wat hebben ze daar een spullen zeg, het was een lange dag, maar het was echt een lekker dagje uit !!! De Support-beurs is een beurs waar alles voor mij te vinden is (oftewel voor gehandicapten en/of oudere of minder valide mensen); nou ik heb echt een dagje lang m'n ogen uit gekeken hoor. Via een snoezelbus (die bij je thuis komt om een uurtje in te kunnen spelen of te vermaken) tot muziektherapie op een waterbed. En via een heleboel rolstoelen (en ik heb een stoere gezien !!!) tot aan aangepaste auto's, bedden, boxen, aanpassingen aan ons huis, sporten en wat al niet meer, was er hier te vinden. Pa liep aan het eind helemaal krom van alle catalogi en boekjes die hij meegenomen heeft ;-) - nu maar eens kijken of hij het ook allemaal gaat lezen en doornemen. Ik hoop maar dat ik straks ook zo'n mooie snoezelkamer krijg die in die boekjes staan, met bubbelbuis, lichtslangen en blacklight; da's nl. echt wel mooi hoor. Ik ben benieuwd, en wacht maar keurig af ...

woensdag 2 april 2008

Een Nefro .... wattuh ???

Hoi luitjes, vandaag mijn vriendenkring in Amsterdam maar weer eens uitgebreid; altijd maar koffie drinken bij dezelfde vriendinnen wordt ook zo eentonig, hé. Vandaag heb ik kennis gemaakt met een heuse Nefroloog ! - ja echt, ik wist ook niet dat ze bestonden, laat staan hoe die eruit moesten zien. Gelukkig heeft "deze vriend" (yep, geen vriendin deze keer; dat was wel even een tegenvaller) aan papa en mama uitgelegd waarmee hij nou z'n centjes verdient.
Een Nefroloog is iemand die onderzoek doet naar Nieren, Blaas en Urineweg. Nou, dat kwam effies mooi uit, want ik heb in het laatste half jaar al 3x een urineweg infectie gehad, en da's echt geen pretje kan ik je verzekeren ! (wist ik veel dat we juist daarom handjes gingen schudden...) Nadat ze eerst m'n gewicht en lengte bepaald hadden (11 Kg en 84 cm !!!) en me van boven tot onder hadden nagekeken, kreeg ik voor het eerst een bloeddruk meting (103 om 66); goh, als ze nog 'ns wat weten. Dat laatste gebeuren moeten ze maar niet te vaak doen hoor, ik heb nu nog de vingers van m'n vader in m'n armen en benen staan om me "rustig" te houden zodat het een beetje knappe meting kon worden; had ie toch ook gewoon kunnen vragen ... ? Toen al die poespas voorbij was, kwam er eerst zo'n "Jantje In Opleiding Figuur" langs om m'n hele levensloop eens door te lopen met pa en moe (wat een gezever allemaal; als je dan alles voorbij hoort komen krijg je ook het idee dat er nog maar weinig onderdelen goed werken zeg, wat een lijst !) Eindelijk kwam daarna m'n nieuwe vriend binnen, of eigenlijk moet ik Mein Neue Freund zeggen, hij komt nl. uit Duitsland. Nou, die wist wel even kort en bondig te vertellen wat ze allemaal gingen uitspoken met me hoor. De eerste 6 weken hebben papa en mama huiswerk mee gekregen van hem, en mogen ze bij mij gaan bijhouden hoeveel ik nou echt drink en wat ik d'r weer uit pies; daarna gaan we iets van een echo maken van mijn niertjes en daarna gaat het pas echt leuk en spannend worden !!! Als alles van die eerdere testjes bekend is, gaan we mijn blaas vol pompen en dmv electroden in m'n blaas bekijken wat er allemaal gebeurt, wanneer het allemaal gebeurt en of het vocht naar m'n nieren gaat of als een soort watervalletje via m'n urineweg naar buiten komt druppelen of ...; het lijkt bijna de scheikunde les van m'n vader wel waarover ik hem heb horen praten ! Nou, we gaan eerst maar eens kijken of paps en mams hun huiswerk een beetje knap kunnen doen, en dan zien we vast wel weer verder ! (hmmmmm, zal ik het ze moeilijk maken, of ... ?)