donderdag 31 januari 2008

Joepie Jarig !!!!

Nou gisteren was het dan zover hoor; eindelijk jarig ! Ik had er al zo'n lange tijd naar uitgekeken, maar gisteren was het dan eindelijk groot feest; 3 jaar ! - eindelijk ben ik nu een echte grote stoere vent. Nou, ik moet trouwens zeggen dat het niet eens zoveel gescheeld had of ik had m'n verjaardag moeten uitstellen.

Toen mijn zus Melanie jarig was, de 20e om precies te zijn, voelde ik me eigenlijk al niet echt lekker (vast door alle aandacht die zij toen kreeg !), en heb samen met pa en ma een gezellig nachtje gehad. Maar wat bleek : een urineweg infectie; nou daar had ik er al meer van gehad, en ik kan je vertellen; da's geen pretje. Al met al; een weekje hangerig, slap en futloos, niet naar Heliomare, geen koffie drinken bij m'n vriendinnen in het VU, oftewel het was het weer net niet.

Maar ach, onkruid vergaat niet hé, en op zondag de 27e kwamen vrienden van papa en mama met busladingen kindjes langs om de verjaardag van Melanie en mij te vieren, dus moest ik wel weer even appie-kin zijn om alle kadootjes uit te pakken. (gelukkig wilde Melanie me hier nog wel even mee helpen, dus viel het niet echt op dat ik nog wat 'verzwakt' was ...). Het was zeker weer een leuke dag, met veel leuke kadootjes, gezelligheid en spelletjes.
En ja, dan de grote dag natuurlijk; ik had het beste beentje weer voorgezet en voelde me beter en beter worden. (kan natuurlijk ook van die vieze medicijnen met bananensmaak komen, maar daar ga ik natuurlijk niet vanuit) Eindelijk 30 Januari; JARIG !!!! - lekker uitgeslapen, helaas geen ontbijt op bed, maar 'smiddags taart en visite. Nou, dat was helemaal feest joh, eindelijk lekker geoorloofd met taart knoeien, smeren en kledderen, en dan lacht iedereen ook nog en wordt mama niet eens boos als ik alles onder smeer !!! - nou, ik moet wel zeggen dat mama me wel extra goed in de gaten hield hoor, en bijna op m'n schoot zat toen ik met de taart begon te spelen. - misschien wilde ze wel zeker weten dat er nog een puntje taart voor haar ook over bleef ;-)
Nou, we hebben het allemaal weer gehad, feest is over, ik ben heel erg verwend en heb fantastische nieuwe speeltjes gekregen. Vanaf nu moet ik me dan maar als een grote vent gaan gedragen; geen taarten knoeiboel meer (behalve als ik met papa alleen ben, dan maken we nog wel eens een feestje ...) en weer voorbereiden op de nieuwe ontmoetingen met m'n vriendinnen in het VU, die waren namelijk uitgesteld, maar uitstel is geen afstel ! - misschien wordt dat ook wel feest ... ;-)

dinsdag 15 januari 2008

Snuf, snuf, ... HATSJOE !!!

"Gezondheid !" - nou dat zal ik wat horen deze week zeg.
Ik dacht, laat ik maar weer eens effies snel een klein berichtje schrijven, tussen alle volle zakdoeken, neusdruppels en proestbuien door.
Ik doe momenteel een wedstrijdje met m'n zus, wie de meeste zakdoeken (of T-shirt mouwen) vol gesnoten krijgt, en ik lig lekker voor; nah, nah, nah, nah, nah, naaaahhhh !
Ze kan het toch nooit winnen, want bij mij loopt het gewoon lekker automatisch mijn neus uit; niet zo heel erg leuk wanneer ik wil gaan slapen trouwens. (zie je het al voor je; een hoofdeinde vol .....; ach hebben m'n vader en moeder weer wat te doen)
Op m'n verkoudheid na gaat het eigenlijk wel weer lekker; batterij is goed opgeladen en ik zit wel weer lekker in m'n velletje.
Over velletje gesproken, volgende week een afspraakje met de Dermatoloog in Amsterdam; gaat ie gaatjes in me prikken om mijn hoogwaardige weefsel naar Frankrijk te sturen ! (ja, ze lopen daar wat achter hé; ik zal met mijn DNA wel proberen om het niveau daar wat op te krikken ...)
Nou, ik ga een volgende zakdoek laten halen, want anders win ik de wedstrijd nooit !

donderdag 3 januari 2008

Kerst, Oud & Nieuw; wat een drukte ...

Wow, eindelijk weer wat rust ! Het is ook wel even heftig geweest hoor zo al die drukke dagen achter elkaar; niet dat ze iets aan me gemerkt hebben hoor, want ik ben een grote stoere vent en ik heb me weer eens van m'n beste kant laten zien ! - zelfs mama was weer trots op me ! Maar al met al, ben ik wel weer blij dat het allemaal achter de rug is.

Eerst natuurlijk 3 dagen kerst, wat wel heel erg gezellig was hoor, en ook heel erg leuk, met het uitpakken van kadootjes en het lekkere eten; en daarna nog eens 4 dagen met papa, mama en een hele groep van hun vrienden en hun kinderen op vakantie naar Drenthe; zo zeg, pfoeh !

Vakantie is toch om uit te rusten en bij te komen ? - nou weinig van gemerkt hoor; wat kenne die gasten blérren en brullen (en dat noemen ze dan zingen ...), gelukkig ben ik half doof (nog steeds oost-indisch) want anders had ik helemaal niet kunnen slapen. Wel heb ik vriendjes en vriendinnetjes gemaakt tijdens het weekend en leuk met ze gespeeld. (of hun het ook allemaal zo leuk vonden dat ik af en toe een pluk haar in m'n handen had weet ik niet, maar ze slaakten vaak wel een kreet van opwinding) Ik heb zelfs ook nog surrogaat mama's mogen uitproberen tijdens het weekend, maar helaas de uiteindelijke "match" kwam er niet.... Nou, nu weer lekker thuis even bij komen, en dan op naar het volgende feestje ! - waarschijnlijk tussendoor nog even bij m'n vrienden in A'dam op bezoek, want daar schijnt volgens papa ook wat meer licht in de duisternis te gaan komen; maar aangezien hij mij zo weinig verteld wacht ik wel tot hij een grote klok gaat zoeken ;-)