donderdag 6 december 2007

Ik kan lekker horen, nah nah, nah nah, nah nah ...

Goh, jammer dat jullie het allemaal gemist hebben, maar je had die grote glimlach moeten zien op het gezicht van m'n vader gisteren !!!
Gisteren mocht ik nl. voor een audiologisch onderzoekje naar het VU in A'dam, alwaar ik diverse testjes heb gekregen om te bekijken wat ik nou wel, en wat ik nou niet hoor.

Testje 1 werd eigenlijk wat verpest door de bouwwerkzaamheden en het heien voor de nieuwe aanbouw van het VU, maar dat gedreun van die hei instalatie vond ik eigenlijk best wel leuk.
Volgens mij heb ik hier toch vast wel een voldoende voor gehaald ...
Testje 2 was er eentje met een oordopje wat geluidjes uitzend dat weer door het binnenste trommelvlies wordt weerkaatst en daarna weer word opgevangen door het oordopje. (wist ik ook niet maar dat vertelden de doktoren tegen mijn vader)
Dit was leuk joh, het gaf een raar gevoel en ik lag constant in een deuk van het lachen.

En nou komt eigenlijk het leukste : volgens de tests kan ik redelijk goed horen, en hoef ik geen gehoorapparaatje ! (tenminste nog niet.)
Wel moet mijn gehoor nog heel erg wennen aan geluiden en moet ik geluiden gaan proberen weten te plaatsen, maar het belangrijkste : IK KAN HOREN !!!
Nou is het wel echt over met het Oost-Indisch doof zijn, maar ... ik heb nog een overgangs-fase, want ... ik moet nog leren luisteren ;-)

dinsdag 4 december 2007

Wie zoet is ...

... krijgt lekkers !
Nou de afgelopen weken heb ik me echt keurig gedragen hoor; lief voor mijn papa en mama, goed meewerkend met "mijn vriendin", de dokter, in het ziekenhuis in Amsterdam, en ook voor mijn Opa's en Oma's was ik geen zorgenkindje.
Okay, okay, één héél klein epileptisch aanvalletje dan; maar daar kon ik niets aan doen hoor; ik was gewoon ziek, zwak en misselijk op dat moment ! (en de Sint was toen nog maar net in het land, dus die heeft dat vast niet gemerkt)

Ja, stel je voor dat ik wel in de zak mee moest naar Spanje; nou dat zag ik niet helemaal zitten hoor, en eens een tijdje lekker in m'n vel zitten is eigenlijk ook niet zo verkeerd.
Leuke vent trouwens die Sint, en ook die Pieten zijn niet verkeerd; goh, wat ben ik de afgelopen tijd verwend met kadootjes, chocolade, snoepgoed en pepernoten. - het kon gewoon niet op !
Vanmorgen kwam ie zelfs helemaal speciaal langs op mijn schooltje in Wijk aan Zee; gezellig joh, maar wat een drukte van ouders, opa's en oma's die kwamen kijken !
We kregen kadootjes en hebben leuke liedjes gezongen; maar op die liedjes had ik het nog niet zo erg.
Dan zingen ze :"HOOR wie klopt daar ..." - nou IK hoor helemaal niemand kloppen; en even later :"ZIE de maan schijnt ..." - nou dat zal ook wel aan mij liggen want dat ZIEN gaat ook nog niet al te best.
Het was allemaal erg gezellig, maar nu moet ik eerst maar weer eens bijkomen van deze vermoeiende dagen; morgen (5/12) nog even een audiologisch onderzoekje doen in Amsterdam, en daarna maar even bijtanken ...